Novi queer filmovi: 7 veličanstvenih

Zna da bude lepote i u preterivanju, zar ne? Upravo iz tog razloga vam danas skrećemo pažnju na čak sedam sveže pristiglih queer filmova, koji su, ruku na srce, baš raznolikog kvaliteta. Ali ne mari – osmatračnica radi punom parom, uostalom, baš kao i sudski kantar.

Anything Imajući u vidu prosek ponude queer filmova s one strane Atlantika, „Anything“ već u startu na svojoj strani ima tri krupna aduta; naravno, reč je o troje udarnih glumaca – Mattu Bomeru, Johnu Carrollu Lynchu (rođak Davida Lyncha, ali i zapažen epizodista iz, recimo sitkoma The Goldbergs) i Mauru Tierney (znana iz serije The Affair). Osim toga ova priča (kako stoji u najavama) o beskonačnim mogućnostima ljubavi izdvaja se i po tome što je centralni lik sredovečan muškarac očito fluidnog polnog identiteta. Reč je o prijatnoj dramediji sa opravdanim smislom postojanja, kojoj, doduše, može da se zameri to što vuče odveć upadljive repove iz svoje pozorišne inkarnacije.

Church & StateOvaj celovečernji dokumentarac svakako pokreće važno pitanje prapočetaka legalizacije istopolnih brakova i zajednica u SAD, ali već negde u prvoj rolni trajanja zastaje i, reklo bi se, ciljano i svesno, ostaje zakopan u informativni i televizijski izraz sa pregršt sagovornika; to jeste sasvim legitiman izbor ali, s druge strane, to ovom filmu onemogućava da se nametne kao istinsko filmsko delo, pa i da sa više nadahnuća pokuša da pojasni i prikaže barem doba deo polivalentnosti društvenih pitanja i fenomena koje pokreće.

Gay Hollywood DadOvaj prilično poletni i šarmantni dugometražni dokumentarni film može da zabavi, informiše a možda i nadahne svojom pričom o nezavisnom filmskom stvaraocu, uz to i azijskog porekla, koji nastoji da se snađe i drži glavu iznad vode tokom prvih šest meseci sa svojim novorođenčetom. Problem ovog filma (kome svakako treba dati šansu) proističe iz činjenice da je ovde previše tema i previše materijala, te fokus priče (a samim tim i poenta) priče svako malo beži i izmiče.

Just Charlie Ovaj britanski film predstavlja bezmalo pun pogodak u metu – u pitanju je priča o malenom fudbaleru koji je, zapravo, devojčica zarobljena u telu dečaka, koja, kao takva, biva odbačena na više podjednako važnih frontova. Suštinski derivativna priča, bezmalo potpuno ukorenjena u fundusu opštih mesta unutar (mikro)žanra, ipak je (sveukupno gledano) vrlo dobro ostvarenje u kome je sve sasvim opravdano i mudro podređeno glavnom liku i izvanrednom malenom Harryju Gilbyju koji taj lik tumači. Osim toga, za svaku pohvalu je sjajno balansirana i nijansirana opšta atmosfera filma i priče.

Kept Boy Nažalost, američki „Kept Boy“, priča o nevoljama na koje nailazi dugovečnija veza između starijeg, ozbiljnijeg muškarca i znatno mlađeg zgubidana, koji u toj svojoj prokrastinacijskoj ljušturi zapravo silno uživa, tek na mahove krene put oneobičavanja stereotipnih postavki i zahvata, pa ni ne čudi što satiričan ton, očito promišljenije fele, tek povremeno i nedovoljno zametljivo izbije na površinu i u glavni plan, a što je u slučaju komedije praktično nedopustivo.

Postcards from London Ova recentnija ostrvska produkcija nesumnjivo štrči u odnosu na aktuelnu ponudu, a razlog tome je prvenstveno zamašnija umetnička ambicija i rediteljeva zagledanost u mogućnosti queer filma unutar stilema arthouse filma skorijeg uzorka. „Postcards from London“, u tom smislu, mora biti pohvaljen na konto sveukupne artikulisanosti ali i veoma dobre glume vodećeg dela ansambla (tu je i Harris Dickinson iz izvrsnog filma „Beach Rats!“). S druge strane, ovom se filmu i njegovim autorima može zameriti što u izvesnoj meri glamurizuju svet prostitucije.

Porcupine Lake I „Porcupine Lake“ kanadske rediteljke Ingrid Veninger svoje ishodište u potpunosti iznalazi u dominantnom arthouse filmskom izrazu današnjica, tako da ovaj nedvosmisleno uspeo i dovoljno osoben film pokreće znatno više tema no što to čine prosečni queer filmovi poslednjih, recimo, desetak leta. „Porcupine Lake“ je na prvom mestu suptilna i pipava povest o odrastanju pa tek onda priča o dve zaljubljene devojčice, a rediteljka uspeva da na filmsko platno iznese varljivost i turbulentnost tih osetljivih godina, naravno, u doživljaju sveta onih mislećih.

29th and Gay Filmovi Sa Prevodom

Naslov filma: Popularnost: 3.783Trajanje: 87 MinutesSlogan:

29th and Gay Filmovi Sa Prevodom. 29th and Gay online sa prevodom. 29th and Gay gledaj film besplatno 29th and Gay cijeli film *Gledajte film na mreži ili gledajte najbolje besplatne videozapise visoke rezolucije 1080p na radnoj površini, prijenosnom računalu, prijenosnom računalu, tabletu, iPhoneu, iPadu, Mac Pro i još mnogo toga.

29th and Gay Filmovi Sa Prevodom

My Big Fat Gay Wedding Filmovi Online Sa Prevodom

Naslov filma: Popularnost: 0.6Trajanje: 0 MinutesSlogan:

My Big Fat Gay Wedding Filmovi Online Sa Prevodom. My Big Fat Gay Wedding online sa prevodom. My Big Fat Gay Wedding gledaj film besplatno My Big Fat Gay Wedding cijeli film *Gledajte film na mreži ili gledajte najbolje besplatne videozapise visoke rezolucije 1080p na radnoj površini, prijenosnom računalu, prijenosnom računalu, tabletu, iPhoneu, iPadu, Mac Pro i još mnogo toga.

My Big Fat Gay Wedding Filmovi Online Sa Prevodom

Pogledajte cijeli film na mreži!Širokopojasna veza odaberite s popisa poslužitelja u nastavku

29th and Gay Filmovi Sa Prevodom, sa prevodom 29th and Gay cijeli film, 29th and Gay preuzimanje filma, 29th and Gay film en ligne, 29th and Gay film online s podnaslovom, gledati film 29th and Gay cijeli film, 29th and Gay gledaj cijeli film na mreži

Pogledajte cijeli film na mreži!Širokopojasna veza odaberite s popisa poslužitelja u nastavku

Pogledajte cijeli film na mreži!Širokopojasna veza odaberite s popisa poslužitelja u nastavku

My Big Fat Gay Wedding Filmovi Online Sa Prevodom, sa prevodom My Big Fat Gay Wedding cijeli film, My Big Fat Gay Wedding preuzimanje filma, My Big Fat Gay Wedding film en ligne, My Big Fat Gay Wedding film online s podnaslovom, gledati film My Big Fat Gay Wedding cijeli film, My Big Fat Gay Wedding gledaj cijeli film na mreži

Pogledajte cijeli film na mreži!Širokopojasna veza odaberite s popisa poslužitelja u nastavku