Bengay krém 50g

A Bengay krém felnőttek számára javasolt az ízületek és izmok mérsékelt fájdalmainak és merevségének csökkentésére.

Díjmentes személyes átvétel az alábbi gyógyszertárakbanBelföldi kiszállítás, csomagpont: 650 Ft-tólInternational shipping available, more info

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Bengay, Schmerzlindernde Creme, Fettfrei, 2 oz (57 g) (Discontinued Item)

Blitzangebote sind zeitlich begrenzte Angebote mit begrenzter Menge, also handeln Sie schnell! Begrenzt auf: 1 Einheit pro Blitzangebot-Produkt pro Bestellung. Wenn Sie mehr bestellen, zahlen Sie unseren regulären, niedrigen Preis. Flash Deals sind von allen anderen Werbeaktionen ausgeschlossen.

Bengay, Schmerzlindernde Creme, Fettfrei, 2 oz (57 g) (Discontinued Item)

BENGAY KRÉM – 1X50G

Gyors segítség az enyhébb ízületi gyulladásra és az izmok, ízületek fájdalmára, merevségére. Csillapítja a fájdalmat, lehetővé teszi, hogy a különféle anyagcsere-termékek(pl.:tejsav) eltávozzanak. Mentol tartalmának köszönhetően hosszantartó hűsitő érzetet biztosít,  metil-szalicilát tartalma csökkenti a mélyebbről eredő fájdalmat is.  

BENGAY KRÉM - 1X50G

Ultra Strength BENGAY® Cream

Feeling the perfect storm of pain? Overdid it and battling some aches? When you’re at your limit, get strong relief.

temporarily relieves the minor aches and pains of muscles and joints associated with:

Ask a doctor before use if you have redness over the affected area.

If swallowed, get medical help or contact a Poison Control Center immediately.

Ultra Strength BENGAY® Cream

1-48 von 170 Ergebnissen oder Vorschlägen für „bengay salbe“

 1-48 von 170 Ergebnissen oder Vorschlägen für

Bengay krema

Šta je lek Bengay krem i čemu je namenjen?Lek BENGAY krem sadrži aktivne supstance metilsalicilat 15% i mentol 10% koje spadaju u grupu lokalnih nadražajnih sredstava. Aktivne supstance BENGAY krema poboljšavaju cirkulaciju u koži, dovode do zagrevanja tretiranog područja i ublažavaju bol na mestu primene. Lek BENGAY krem se upotrebljava za smanjenje (otklanjanje) bola prouzrokovanog zapaljenjem zglobova ili mišića, ili istezanjem mišića, kao i iščašenjem zglobova. Takođe se upotrebljava za smanjenje (otklanjanje) bola kod lakših sportskih povreda, kada ne postoje povrede na koži.

Šta treba da znate pre nego što uzmete lek Bengay, krem?Kažite svom lekaru i farmaceutu ako uzimate ili ste do nedavno uzimali bilo koji drugi lek, uključujući i one koji se mogu nabaviti bez lekarskog recepta, zatim ukoliko imate neku hroničnu bolest, neki poremećaj metabolizma, preosetljivi ste na lekove ili ste imali alergijske reakcije na neke od njih.

 Ako ste alergični na metilsalicilat i druge salicilate, mentol ili na neku od pomoćnih supstanci ovog leka Ako imate otvorenu ranu, povređenu ili nadraženu kožu Ako ste mlađi od 12 godina Ako ste na terapiji oralnim antikoagulansima (varfarin, acenokumarol) zbog rizika od krvavljenja

Kada uzimate lek BENGAY krem posebno vodite računa:Pre nego što primenite BENGAY, krem potrebno je da se obratite Vašem lekaru ukoliko:

BENGAY, krem je namenjen samo za dermalnu upotrebuNe sme se nanositi na sluzokožu oka, nosa, usta ili genitalijaTreba oprati ruke odmah posle nanošenja kremaNe smete sunčati namazano mestoNe smete koristiti velike količine krema, niti stavljati zagrejane obloge ili termofor na namazano mestoBENGAY krem se ne sme nanositi u slučaju pojave iritacije ili bilo kakvog drugog oštećenja kožeBENGAY krem sadrži lanolin koji može izazvati lokalne reakcije na koži (kontaktni dermatitis)

Potrebno je da se obratite Vašem lekaru, ukoliko ne dođe do ublažavanja bola tokom 10 ili više dana od početka primene BENGAY krema.

Primena drugih lekova:Pokazano je značajno produženje INR kod pacijenata koji su istovremeno peroralno uzimali varfarin i na kožu aplikovali preparat koji sadrži metilsalicilat.

Primena leka BENGAY krema sa hranom ili pićima:Nije primenljivo.

Primena leka BENGAY krema u periodu trudnoće i dojenja:Pre nego što počnete da uzimate neki lek, posavetujte se sa svojim lekarom ili farmaceutom.S obzirom da se metilsalicilat, aktivna supstanca BENGAY krema resorbuje preko kože i da može delovati nadražajno na centralni nervni sistem Vaše bebe, naročito posle nanošenja preparata na veće površine tela, BENGAY krem ne smete koristiti tokom trudnoće i u periodu dojenja bez konsultacije sa lekarom. Lekar će da proceni da li je korist od primene ovog preprata veća od mogućeg rizika po Vašu bebu.

Uticaj leka BENGAY, krem na upravljanje motornim vozilima i rukovanje mašinama:Nema podataka o uticaju BENGAY krema na sposobnost upravljanja motornim vozilima i mašinama.

Ukoliko mislite da lek BENGAY, krem suviše slabo ili jako deluje na Vaš organizam, obratite se lekaru ili farmaceutuBENGAY krem je namenjen samo za spoljašnju upotrebuBENGAY krem je namenjen odraslim osobama i adolescentima starijim od 12 godinaKrem se nanosi na kožu obolelog područja blagim utrljavanjem; postupak se može ponoviti posle nekoliko časova (uobičajeno 3-4 puta na dan)Vaš lekar će Vas posavetovati koliko dugo da uzimate lek BENGAY krem

Ukoliko su Vam potrebne druge informacije ili imate neka dodatna pitanja u vezi ovog leka ili Vaše bolesti, obratite se svom lekaru ili farmaceutu.

Ukoliko ste uzeli više leka BENGAY krema nego što je trebalo:Ukoliko ste uzeli veću dozu leka BENGAY, krem, nego što bi trebalo, odmah razgovarajte sa Vašim lekarom ili farmaceutom! Oni će preduzeti neophodne mere i dati Vam odgovarajući savet.

Ako ste zaboravili da uzmete lek BENGAY krem:Nikada ne uzimajte duplu dozu da nadomestite to što ste preskočili da uzmete lek! Nastavite sa primenom preparata kada se setite ili budete u prilici za to, ali uz primenu preporučene doze i na preporučeni način.

Ako naglo prestanete da uzimate lek BENGAY krem:Nije primenljivo.

Moguća neželjena dejstva:Kao i drugi lekovi i BENGAY krem može kod nekih osoba da ispolji neželjena dejstva, koja su retko kad ozbiljna. Uglavnom se manifestuju na mestu primene, kao reakcije na koži (npr. crvenilo, osip, pečenje).U slučaju primene veće količine BENGAY krema odnosno nanošenja na velike površine kože, mogu se ispoljiti neželjene reakcije slične onima koje se javljaju posle peroralnog unošenja preparata na bazi mentola: mučnina, bol u trbuhu, povraćanje i simptomi depresije centralnog nervnog sistema (vroglavica, teturav hod, pospanost, usporeno disanje i koma). Ukoliko neko neželjeno dejstvo postane ozbiljno ili primetite neko neželjeno dejstvo koje nije navedeno u ovom uputstvu, molimo Vas da o tome obavestite svog lekara ili farmaceuta.

Kako čuvati lek BENGAY krem?Držati lek BENGAY, krem van domašaja i vidokruga dece!

Rok upotrebe:Rok upotrebe je 2 godinePreparat se ne sme koristiti posle isteka roka upotrebe označenog na pakovanju

Čuvanje:Lek se čuva na temperaturi do 25oC, u originalnom pakovanju

1-24 von 147 Ergebnissen oder Vorschlägen für „bengay salbe“

Bengay krema – sastav, upotreba, cena

Bengay krem je sredstvo koje se upotrebljava lokalno i spolja, na koži, pre svega za poboljšanje periferne cirkulacije i kao sredstvo za umanjenje bolova (uzrokovanih reumatskim tegobama ili upalom mekih tkiva i mišića), te se nanosi u tankom sloju na bolno mesto i ima efekat hlađenja.

Osnovna indikacija za primenu ovog medicinskog sredstva su sportske povrede, kakva su najpre išćašenja, uganuća, upale tetiva i mišića, istegnuća, kao i reumatske inflamatorne bolesti čiji su osnovni simptomi bol i ogranićena pokretljivost zgloba ili ekstremiteta, te se Bengay krem tada lokalno aplikuje na bolno mesto, pod uslovom da ne postoje nikakve povrede kože (razderine, sekotine, oguljotine, ulceracije).

Jedan gram Bengay krema sadrži kao aktivnu supstancu 150 mg metil-salicilata i 100 mg racemskog mentola, a izgled krema je homogeno bela masa prijatnog mirisa mentola, koja je lako razmaziva.

Upotreba Bengay krema je pre svega u funkciji lokalnog analgetika, koji topikalno primenjen pak deluje najpre tako što površinu hladi, ali potom je zagreva povećavajući perifernu cirkulaciju, te i na taj način omogućava bolju resorpciju aktivnih supstanci i deluje na receptore za bol kao i na prenos signala do viših centara, kada se povratnom informacijom ostvaruje lokalna analgezija i anestezija.

Stoga su, kako je i ranije navedeno, osnovne indikacije za lokalnu upotrebu Bengay krema pak i blagi do umereni akutno nastali bolovi u mišićima i/ili zglobovima kao posledica – artritisa; kao i uganuća; istegnuća; iščašenja; udaraca i kod nastanka modrica bez oštećenja površnog sloja kože.

Betegtájékozató Bengay krém 50g

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

–          Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

–          További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

–          Sürgősen forduljon orvosához, ha tünetei 10 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

–          Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

1.             Milyen típusú gyógyszer a Bengay krém és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2.             Tudnivalók a Bengay krém alkalmazása előtt

A Bengay krém felnőttek számára javasolt az ízületek és izmok mérsékelt fájdalmainak és merevségének csökkentésére.

–          ha allergiás (túlérzékeny) a metil-szalicilátra, a mentolra vagy a Bengay krém egyéb összetevőjére,

–          ha bőre irritált vagy a bőrfelületen nyílt seb található,

Csak külsőlegesen alkalmazható. Ne használja szorító (okkluzív) illetve melegítő kötés alatt, továbbá villanypárnával vagy termoforral.

Ha bőrirritáció vagy kiütés jelentkezik, hagyja abba a készítmény alkalmazását. Szembe, nyálkahártyákra, sérült vagy gyulladt bőrfelületre ne kerüljön!

Ha a fájdalom 10 napon belül nem múlik és a krém nem segít annak enyhítésében, forduljon orvoshoz!

A készítmény felszívódását jelentősen fokozhatja a hő és fizikai aktivitás (pl. sporttevékenység).

Napozás kerülendő a fényérzékenység fokozott kockázata miatt.

A krém alkalmazása után mosson kezet, kivéve, ha a kéz a kezelt terület.

A Bengay krém alkalmazása 18 év alatti életkorban ellenjavallt.

Nem áll rendelkezésre adat arra vonatkozóan, hogy időskorú betegek esetén az adagolás csökkentésére volna szükség.

Nem áll rendelkezésre adat arra vonatkozóan, hogy vese- illetve májbetegségben szenvedőkben az adagolás csökkentésére volna szükség.

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

Nem alkalmazható a készítmény szájon át szedhető véralvadásgátló gyógyszerekkel együtt (warfarin, acenokumarol) a vérzés veszélye miatt.

Más helyi hatású készítménnyel azonos helyen történő egyidejű alkalmazása tilos.

Fokozott óvatossággal alkalmazható együtt az alábbi gyógyszerekkel:

·                helyileg, illetve szájon át szedhető nem-szteroid gyulladáscsökkentőkkel,

·                szulfonilkarbamid típusú vércukorcsökkentő gyógyszerekkel,

·                szulfonamid típusú antibiotikumokkal

·                metotrexáttal (gyulladáscsökkentő hatóanyag, amelyet például reumatoid artritisz kezelésére használnak),

·                digoxinnal (egyes szívbetegségek kezelésére alkalmas),

·                lítiummal (egyes pszichiátriai betegségek kezelésére használják),

·                valproinsavval (epilepszia elleni készítmények),

·                barbiturátokkal (altató, nyugtató gyógyszerek).

Konzultáljon orvosával mielőtt elkezdené alkalmazni ezt a gyógyszert! Óvatosság javasolt terhesség illetve a szoptatás ideje alatt. A metil-szalicilát bőrön keresztül feszívódik és átjuthat az anyatejbe.

Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

A készítménynek a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket befolyásoló hatását nem vizsgálták.

A készítmény lanolint tartalmaz, amely helyi bőr reakciót okozhat (pl. kontakt dermatitisz).

A Bengay krémet külsőlegesen, a bőrön kell alkalmazni.

A krémet kenje a fájdalmas területre, majd masszírozza kíméletesen addig, ameddig teljesen fel nem szívódik. Ismételje meg legfeljebb napi 3 alkalommal.

Amennyiben nem orvosi javallatra alkalmazza, a használat időtartama nem haladhatja meg a 10 napot.

Túladagolás tüneteinek (láz, hányinger, hányás, mély és szapora légvétel, szédülés) jelentkezésekor azonnal forduljon orvoshoz!

Helytelen, túlzott mértékű helyi alkalmazás esetén, okkluzív kötés használatával vagy más szalicilát tartalmú gyógyszerekkel történő együttes alkalmazás toxicitáshoz vezethet, amely halálos is lehet.

A metil-szalicilát lenyelése súlyos, hirtelen kialakuló szalicilát mérgezéshez vezethet.

Az enyhe-közepes túladagolás tünetei a következők lehetnek: magas láz, szapora és mély légvétel, fülcsengés, levertség, enyhe kiszáradás, hányinger és hányás. Súlyos mérgezés esetén agyvelőbántalom, kóma, alacsony vérnyomás, tüdőödéma, roham, a vér fokozott savassága, véralvadás zavara, agyi ödéma és szívritmuszavar kialakulhat.

Mentol tartalmú termékek nagyobb mennyiségének lenyelése a következő tüneteket váltja ki: émelygés, gyomorfájás, hányás, központi idegrendszeri tünetek, mint például szédülés, támolygás, kipirulás, aluszékonyság, ritka légzésvétel és kóma.

Ne alkalmazzon kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.

Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

Mint minden gyógyszer, így a Bengay krém is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Bőr és a bőr alatti kötőszövet rendellenessége előfordulhat.

Egyes esetekben a mentol okozhat: csalánkiütést, bőrpírt és egyéb bőrreakciókat. Azonban az érzékenység valószínűsége alacsony.

Bőr és a bőr alatti kötőszövet rendellenessége előfordulhat.

A metil-szalicilát helyi alkalmazása helyi irritációt okozhat.

Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel a Bengay krém alkalmazásakor, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne alkalmazza a Bengay krémet. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

–            A készítmény hatóanyagai: 150 mg metil-szalicilát és 100 mg mentol grammonként

–            Egyéb összetevők: sztearinsav, glicerin-monosztearát, gyapjúviasz, szorbitán-trioleát (poliszorbát 85), trolamin, szorbitán-trisztearát, tisztított víz.

50 g krém PP kiszúróbetéttel ellátott csavaros kupakkal lezárt lakkozott alumínium tubusban, dobozban.

A KÉSZLETEK TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰEK! A megjelölt készletadatok tájékoztató jellegűek és online értékesítés esetén érhetőek el, a gyógyszertári készletek különbözhetnek! A folyamatos értékesítés miatt esetleges készlethiány előfordulhat, melyről a gyógyszertár értesítést küld. A megrendelések visszaigazolása munkanapokon történik, melyről a gyógyszertár értesítést küld!

A Bengay krém felnőttek számára javasolt az ízületek és izmok mérsékelt fájdalmainak és merevségének csökkentésére.

BENGAY kr�m betegt�j�koztat�ja

Forgalomba hozatali enged�ly jogosultja: Johnson & Johnson

Endikasyon Bilgisi :

İlacın Etken Maddesi Metil salisilat, Mentol’dur. BENGAY Pomad (krem), vücutta iltihaba ve ağrıya sebep olan biyolojik faktörleri azaltan bir ilaçtır. Ağrılı bölgelere uygulandığında, bu bölgelerdeki damarlarını genişleterek serinlik hissi verir ve bunu ağrı kesici etkisi izler. Sinir ve kasların gevşemesini sağlar. Ağrılı omuz tutulması, bel ağrısı, romatizmal ağrılar, hasar ve zedelenme sonucu oluşan ağrılı durumlar, kas ağrıları, sinir sıkışması, eklem iltihabı ( romatoid artrit) , eklem çevresindeki dokularda iltihaplanma, osteoartrit (kireçlenme) ağrıları, bursit (eklem bölgesinde ağrılı şişlik), tendon iltihabı ve tendon kılıfı iltihabı rahatsızlıklarında iltihap giderici ve ağrı kesici olarak kullanılır.

Bengay, çeşitli sebepler dolayısıyla vücutta gelişen enfeksiyon ve ağrı gibi biyolojik unsurların sebep olduğu rahatsızlık hissini en aza indirmeye yarayan bir ilaçtır. Beyaz renkte, yağsız ve pomad formunda üretilen Bengay, cilde uygulandığı takdirde cilt üzerinde yanma ve kızarma meydana gelmesine sebep olur. İçeriğinde bulunan mentol cilde ferahlık hissi verir. Özellikle sporcuların maruz kaldıkları kas kasılmalarında ve bel fıtığı rahatsızlığı söz konusu olduğunda ihtiyaç duyulur.

Bengay kremin etken maddeleri metil salisilat ve mentoldur. Bu etken maddeler sayesinde vücuttaki iltihap ve ağrıları giderir. Ağrılı bölgeye uygulanan krem, bu bölgedeki damarların genişlemesine yardımcı olur. Damarların genişlemesiyle birlikte bölgedeki ağrının şiddeti hafifler.

Sinirlerin ve kasların gevşemesine yardımcı olan Bengay, Omuz tutulması, romatizma, fiziksel darbe gibi faktörlere bağlı olarak meydana gelen ağrının yatıştırılması için kullanılabilir. Beden gücü aracılığıyla yapılan işlerin sebep olduğu kas ağrıları için de Bengay kullanımına başvurulabilir.Eklemlere yakın dokularda meydana gelen iltihaplanmalar, kireçlenme sebebiyle ortaya çıkan ağrılar Bengay kullanımını gerektirebilir. Bu gibi durumlarda kullanılan Bengay hem iltihap giderici hem de ağrı kesici görevi görür. Ağrılı bölgeye sürülen krem ilk birkaç saniye boyunca cildin yanmasına sebep olur, ağrının üzerindeki etkisi ise birkaç dakika içerisinde hissedilir.

Bengay Kremin Faydaları

Enfeksiyon sebebiyle ortaya çıkan ağrıların şiddetini en az içeriği sayesinde cilde ferahlık hissi kazandırı damarlarını genişletir. Damarların genişlediği bölge uyuşur ve soğukluk hissi oluşur. Bu da ağrıların azalmasına yardımcı fıtığı sebebiyle bel bölgesinde meydana gelen ağrıların giderilmesini sağ ve ayak burkulmalarında kullanılabilir. Burkulan bölgeye uygulandığı takdirde ağrının büyük ölçüde geçmesini sağ, olarak bilinen sinirlerin kemikle birleştiği noktadaki yırtılma veya kopma sonucu oluşan ağrının azalmasına yardımcı ve adele ağrılarını giderir.

Bengay Kremin Yan Etkileri

El, ayak, bilek gibi bölgelerde şişme ya da boğazda yutkunma gibi sorunlarla karşılaşı almada zorluk çekme söz konusu uygulandığı bölgelerde aşırı yanma hissi, kabarma, kaşıntı ve döküntüler oluşabilir.Baş dönmesi, sersemlik hali, aşırı uyuşma gibi problemlerle karşılaşılabilir.

Bengay Krem Nasıl Kullanılır?

Bengay krem ağrılı ve acılı bölge temizlendikten sonra günde iki ya da üç kere ince bir tabaka halinde ağrılı bölgeye uygulanması yeterlidir. Krem, vücuda iyice yedirilinceye kadar kadar masaj hareketleriyle sürülü gün içerisinde ikinci ya da üçüncü kez kullanılacak ise, bir önceki krem artığının temizlenmesi gerekir.Günlük alınması gereken doz aşıldığı takdirde çeşitli istenmeyen durumların ortaya çıkması olasıdı yutulması durumunda mutlaka doktora gidilmesi gerekir.

Bengay Kremi Kullanmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bengay kreminin içinde yer alan etken maddelere alerjisi olan kişiler bu kremi kullanmamalıdır.Vücutta açık yara ya da tahriş olmuş bölge var ise, krem bu tür bölgelere uygulanmamalıdı kremin, sıcak su torbası ya da bandaj gibi nesnelerle beraber kullanılmaması , gözlere ya da ağız içine temas ettirilmemelidir.Vücuttaki ağrı ve acı hissi krem kullanıldığı halde 10 gün içerisinde azalmıyor ya da yok olmuyor ise doktora başvurmak gerekir.

Bengay Krem ile İlgili Merak Edilenler

Bengay kremin hamilelikte kullanımı nasıldır? Bengay krem hamilelik esnasında ancak alerji testinden sonra kullanılabilir. Hamileyken Bengay krem kullananlar eğer ki kremin içerisindeki etken maddelere karşı alerjik reaksiyon gösterirler ise, bu durum çocuğa zarar kremi emziren anne kullanabilir mi? Bengay kremin emzirme döneminde kullanılması gelen olarak sakıncalı görülmemektedir. Fakat yine de doktor tavsiyesi ve alerji testi ile de bu durum doğrulamalıdır. Daha sonra kullanılabilir.Emzirirken kas gevşetici kullanılır mı? Emzirme döneminde yalnızca Bengay krem değil, tüm kas gevşetici kremler için mutlaka alerji testinin yapılması kremin muadili var mı? Hemen her krem gibi Bengay kremin de muadili vardır. Örneğin Voltaren, bu kremin yerine kullanı krem reçetesiz alınır mı? Bengay krem reçetesiz alınabilir. Fakat yine de daha iyi sonuçlar alınabilmesi adına doktor tavsiyesiyle kullanılması daha krem yüze sürülür mü? Bengay kremin yüz bölgesine uygulanmaması gerekir. Yüz bölgesinde özellikle gözlere, burun ve ağız içine teması durumunda ciddi problemlere neden krem genital bölgelere sürülür mü? Bengay kremin kesinlikle genital bölgelere uygulanmaması gerekir. Böyle bir durumda krem dayanılması güç bir yanma hissi ve acıya sebep krem aft gibi iltihaplı ağız içi yaralarına uygulanır mı? Bengay krem ağız içiyle temas etmemelidir. Bu gibi durumlarda ağız hemen bol su ile yıkanmalı ve sonrasında doktora gidilmelidir.

Bengay Kremini Kullananların Yorumları

Okul zamanı her hafta halı saha maçlarından sonra bu kremi kullanıyordum. Başlarda çok iyi geliyordu ama daha sonradan etkisini kaybetmeye başladı yerime yel girdiğinde ya da kasıldığında hemen sürüyorum. Çok işe yarıyor. Biraz yakıyor ama yine de rahatlatıyor.Basketbolda bir yıldız olduğum dönemlerde kas gevşetici özelliği dolayısıyla bol miktarda kullandığım bir kremdir. Kas ağrılarıma çok iyi gelmiş bunu futbol maçlarından sonra ayağımdaki burkulma ve şişmelere karşı kullanıyordum. Bu tür yerlerde hafif ödemler oluşuyordu. Ödemleri azaltma konusunda bana çok yardımcı maçlarında genellikle ayak kaslarım kasılırdı. Devre arasında bu kremi uygulardım. Sonrasında ikinci devreye ağrı sızı olmadan çıkardı ve bel ağrılarım için kullandığım bir krem. Fakat bir keresinde elimi yanlışlıkla göz çevreme değdirdim. Gerçekten büyük acı yaşattı bana.Bilgisayar başında fazla kalmamın üzerine bir de koşarken sol bacağımı sakatlayınca bu kremle tanışmış oldum. Sırtımın ve bacağımın ağrısından uyuyamıyordum bile. Bu mucizevi buluş sayesinde beş dakika içerisinde uykuya dalmışım. Herkese tavsiye ederim.

Beschreibung

BENGAY Pomad (schmerzlindernde Salbe) Arthritis, Zerrungen, Rücken-Muskelschmerz BENGAY Pomad stammt aus der Türkei, gekauft im April 2016, haltbar bis 2017. Rechtliche Hinweise und Mitteilung: Ich bin und verkaufe als Privatperson und übernehme mit diesen Hinweisen und Informationen keinerlei Haftung. Sollten Sie gesundheitliche Probleme haben, gehen sie zu einem Arzt oder fragen Sie einen Eine Salbe = 2,60 Euro, zwei Salben = 4,00 Euro

Beschreibung

BENGAY Pomad (schmerzlindernde Salbe) Arthritis, Zerrungen, Rücken-Muskelschmerz BENGAY Pomad stammt aus der Türkei, gekauft im April 2016, haltbar bis 2017. Rechtliche Hinweise und Mitteilung: Ich bin und verkaufe als Privatperson und übernehme mit diesen Hinweisen und Informationen keinerlei Haftung. Sollten Sie gesundheitliche Probleme haben, gehen sie zu einem Arzt oder fragen Sie einen Eine Salbe = 2,60 Euro, zwei Salben = 4,00 Euro

Endikasyon Bilgisi :

İlacın Etken Maddesi Metil salisilat, Mentol’dur. Ben-Gay Pomad, vücutta iltihaba ve ağrıya sebep olan biyolojik faktörleri azaltan bir ilaçtır. Ağrılı bölgelere uygulandığında, bu bölgelerdeki damarlarını genişleterek serinlik hissi verir ve bunu ağrı kesici etkisi izler. Sinir ve kasların gevşemesini sağlar. Ağrılı omuz tutulması, bel ağrısı, romatizmal ağrılar, hasar ve zedelenme sonucu oluşan ağrılı durumlar, kas ağrıları, sinir sıkışması, eklem iltihabı ( romatoid artrit) , eklem çevresindeki dokularda iltihaplanma, osteoartrit (kireçlenme) ağrıları, bursit (eklem bölgesinde ağrılı şişlik), tendon iltihabı ve tendon kılıfı iltihabı rahatsızlıklarında iltihap giderici ve ağrı kesici olarak kullanılır.

Gy�rt�:

Betegtájékoztató 1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A BENGAY KRÉM ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ? A Bengay krém feln�ttek számára javasolt az ízületek és izmok mérsékelt fájdalmainak és merevségének csökkentésére. 2. TUDNIVALÓK A BENGAY KRÉM ALKALMAZÁSA EL�TT Ne alkalmazza a Bengay krémet – ha allergiás (túlérzékeny) a metil-szalicilátra, a mentolra vagy a Bengay krém egyéb összetev�jére, – ha b�re irritált vagy a b�rfelületen nyílt seb található, – 18 év alatti életkorban. A Bengay krém fokozott el�vigyázatossággal alkalmazható Csak küls�legesen alkalmazható. Ne használja szorító (okkluzív) illetve melegít� kötés alatt, továbbá villanypárnával vagy termoforral. Ha b�rirritáció vagy kiütés jelentkezik, hagyja abba a készítmény alkalmazását. Szembe, nyálkahártyákra, sérült vagy gyulladt b�rfelületre ne kerüljön! Ha a fájdalom 10 napon belül nem múlik és a krém nem segít annak enyhítésében, forduljon orvoshoz! A készítmény felszívódását jelent�sen fokozhatja a h� és fizikai aktivitás (pl. sporttevékenység). Napozás kerülend� a fényérzékenység fokozott kockázata miatt. A krém alkalmazása után mosson kezet, kivéve, ha a kéz a kezelt terület. Gyermekek A Bengay krém alkalmazása 18 év alatti életkorban ellenjavallt. Id�skorú betegek esetén: Nem áll rendelkezésre adat arra vonatkozóan, hogy id�skorú betegek esetén az adagolás csökkentésére volna szükség. Vese- és/vagy májbetegség esetén Nem áll rendelkezésre adat arra vonatkozóan, hogy vese- illetve májbetegségben szenved�kben az adagolás csökkentésére volna szükség. A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek Feltétlenül tájékoztassa kezel�orvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereir�l, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is. Nem alkalmazható a készítmény szájon át szedhet� véralvadásgátló gyógyszerekkel együtt (warfarin, acenokumarol) a vérzés veszélye miatt. Más helyi hatású készítménnyel azonos helyen történ� egyidej� alkalmazása tilos. Fokozott óvatossággal alkalmazható együtt az alábbi gyógyszerekkel: – helyileg, illetve szájon át szedhet� nem-szteroid gyulladáscsökkent�kkel, – szulfonilkarbamid típusú vércukorcsökkent� gyógyszerekkel, – szulfonamid típusú antibiotikumokkal – metotrexáttal (gyulladáscsökkent� hatóanyag, amelyet például reumatoid artritisz kezelésére használnak), – digoxinnal (egyes szívbetegségek kezelésére alkalmas), – lítiummal (egyes pszichiátriai betegségek kezelésére használják), – valproinsavval (epilepszia elleni készítmények), – barbiturátokkal (altató, nyugtató gyógyszerek). Terhesség és szoptatás Konzultáljon orvosával miel�tt elkezdené alkalmazni ezt a gyógyszert! Óvatosság javasolt terhesség illetve a szoptatás ideje alatt. A metil-szalicilát b�rön keresztül feszívódik és átjuthat az anyatejbe. Szoptató anya a mell területén ne alkalmazza. Miel�tt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezel�orvosával vagy gyógyszerészével. A készítmény hatásai a gépjárm�vezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre A készítménynek a gépjárm�vezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket befolyásoló hatását nem vizsgálták. Fontos információk a Bengay krém egyes összetev�ir�l A készítmény gyapjúviaszt tartalmaz, amely helyi b�r reakciót okozhat (pl. kontakt dermatitisz). 3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A BENGAY KRÉMET? A Bengay krémet küls�legesen, a b�rön kell alkalmazni. A krémet kenje a fájdalmas területre, majd masszírozza kíméletesen addig, ameddig teljesen fel nem szívódik. Ismételje meg legfeljebb napi 3 alkalommal. Amennyiben nem orvosi javallatra alkalmazza, a használat id�tartama nem haladhatja meg a 10 napot. Ha az el�írtnál több Bengay krémet alkalmazott vagy nem el�írás szerint alkalmazta Túladagolás tüneteinek (láz, hányinger, hányás, mély és szapora légvétel, szédülés) jelentkezésekor azonnal forduljon orvoshoz! Helytelen, túlzott mérték� helyi alkalmazás esetén, okkluzív kötés használatával vagy más szalicilát tartalmú gyógyszerekkel történ� együttes alkalmazás toxicitáshoz vezethet, amely halálos is lehet. A metil-szalicilát lenyelése súlyos, hirtelen kialakuló szalicilát mérgezéshez vezethet. Az enyhe-közepes túladagolás tünetei a következ�k lehetnek: magas láz, szapora és mély légvétel, fülcsengés, levertség, enyhe kiszáradás, hányinger és hányás. Súlyos mérgezés esetén agyvel�bántalom, kóma, alacsony vérnyomás, tüd�ödéma, roham, a vér fokozott savassága, véralvadás zavara, agyi ödéma és szívritmuszavar kialakulhat. Mentol tartalmú termékek nagyobb mennyiségének lenyelése a következ� tüneteket váltja ki: émelygés, gyomorfájás, hányás, központi idegrendszeri tünetek, mint például szédülés, támolygás, kipirulás, aluszékonyság, ritka légzésvétel és kóma. Ha elfelejtette alkalmazni a Bengay krémet Ne alkalmazzon kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására. Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét. 4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK Mint minden gyógyszer, így a Bengay krém is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. Mentol B�r és a b�r alatti köt�szövet rendellenessége el�fordulhat. Egyes esetekben a mentol okozhat: csalánkiütést, b�rpírt és egyéb b�rreakciókat. Azonban az érzékenység valószín�sége alacsony. Metil-szalicilát B�r és a b�r alatti köt�szövet rendellenessége el�fordulhat. A metil-szalicilát helyi alkalmazása helyi irritációt okozhat. Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel a Bengay krém alkalmazásakor, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. HOGYAN KELL A BENGAY KRÉMET TÁROLNI? Legfeljebb 25 °C-on tárolandó. A gyógyszer gyermekekt�l elzárva tartandó! A dobozon feltüntetett lejárati id� (Felhasználható:) után ne alkalmazza a Bengay krémet. A lejárati id� a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik. A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések el�segítik a környezet védelmét.

6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK Mit tartalmaz a Bengay krém – A készítmény hatóanyagai: 150 mg metil-szalicilát és 100 mg mentol grammonként – Egyéb összetev�k: sztearinsav, glicerin-monosztearát, gyapjúviasz, szorbitán-trioleát (poliszorbát 85), trolamin, szorbitán-trisztearát, tisztított víz. Milyen a Bengay krém külleme és mit tartalmaz a csomagolás Fehér szín�, homogén, jellegzetes szagú krém. 50 g krém PP kiszúróbetéttel ellátott csavaros kupakkal lezárt lakkozott alumínium tubusban, dobozban.

A Bengay krém felnőttek számára javasolt az ízületek és izmok mérsékelt fájdalmainak és merevségének csökkentésére.

A Bengay krémet külsőlegesen, a bőrön kell alkalmazni.

A krémet kenje a fájdalmas területre, majd masszírozza kíméletesen addig, ameddig teljesen fel nem szívódik. Ismételje meg legfeljebb napi 3 alkalommal.

Amennyiben nem orvosi javallatra alkalmazza, a használat időtartama nem haladhatja meg a 10 napot.

Túladagolás tüneteinek (láz, hányinger, hányás, mély és szapora légvétel, szédülés) jelentkezésekor azonnal forduljon orvoshoz!

Helytelen, túlzott mértékű helyi alkalmazás esetén, okkluzív kötés használatával vagy más szalicilát tartalmú gyógyszerekkel történő együttes alkalmazás toxicitáshoz vezethet, amely halálos is lehet.

A metil-szalicilát lenyelése súlyos, hirtelen kialakuló szalicilát mérgezéshez vezethet.

Az enyhe-közepes túladagolás tünetei a következők lehetnek: magas láz, szapora és mély légvétel, fülcsengés, levertség, enyhe kiszáradás, hányinger és hányás. Súlyos mérgezés esetén agyvelőbántalom, kóma, alacsony vérnyomás, tüdőödéma, roham, a vér fokozott savassága, véralvadás zavara, agyi ödéma és szívritmuszavar kialakulhat.

Mentol tartalmú termékek nagyobb mennyiségének lenyelése a következő tüneteket váltja ki: émelygés, gyomorfájás, hányás, központi idegrendszeri tünetek, mint például szédülés, támolygás, kipirulás, aluszékonyság, ritka légzésvétel és kóma.

Ne alkalmazzon kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.

Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

Mint minden gyógyszer, így a Bengay krém is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Bőr és a bőr alatti kötőszövet rendellenessége előfordulhat.

Egyes esetekben a mentol okozhat: csalánkiütést, bőrpírt és egyéb bőrreakciókat. Azonban az érzékenység valószínűsége alacsony.

Bőr és a bőr alatti kötőszövet rendellenessége előfordulhat.

A metil-szalicilát helyi alkalmazása helyi irritációt okozhat.

Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel a Bengay krém alkalmazásakor, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne alkalmazza a Bengay krémet. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

Cilde haricen uygulanarak kullanılan, iltihap giderici, kas gevşetici ve ağrı kesici nitelikte bir krem olan Bengay krem, uygulama bölgesindeki kas ve sinirleri gevşetir, cilde serinlik hissi vererek ağrıların geçmesine yardımcı olur. Problemli bölgeye günde 2-3 kez uygulanarak kullanılması tavsiye edilen Bengay kremin, sıcak su torbası veya bandaj ile uygulanması tavsiye edilmez. Peki Bengay krem ne işe yarar? Faydaları nelerdir?

Bengay krem, ağrılı bölgeye ince bir tabaka halinde sürülür, cilt kremi tamamen emene kadar ilgili bölge ovalanır. Fakat uygulama öncesinde uygulama bölgesi iyice temizlenmeli, krem uygulaması bu temizliğin ardından yapılmalıdır. Kremi sürdükten sonra ilk birkaç saniye boyunca ciltte yanma hissi meydana gelebilir. Birkaç dakika sonrasında da ağrının yavaşça sona erdiği fark edilecektir.

Sastav Bengay krema i mehanizam dejstva u terapijskom spektru

Kako je i navedeno Bengay krem je pomoćno terapijsko sredstvo za pojačanje perifernog krvotoka, kao i za ublažavanje simptoma bola, koji se primenjuje lokalno i koji kao aktivne supstance sadrži mentol u koncentraciji od 100 mg/gram krema i 150 mg/gr krema metilsalicilata.

Kao pomoćne supstance se u pomenutom kremu nalaze – prečišćena voda; stearinska kiselina; lanolin; sorbitan-trioleat; trietanol-amin i sorbitan-tristearat.

Metil-salicilat kao aktivna komponenta Bengay krema jeste organsko jedinjenje koje je po svom hemijskom sastavu estar metilsalicilne kiseline, te je proizvod koji sintetišu neke biljke u vidu ulja, i kao takav se upotrebljava u farmaceutskoj industriji, kao tečnost bez boje sa slatkastim mirisom.

Važno je naglasiti da pored prirodnog metil-salicilata, koga proizvode najviše zimzelena drveća i to verovatno kao odbrambeni mehanizam od raznih štetočina, on se svakako može sintetisati pak i hemijskim putem, te je pored farmaceutske industrije u širokoj primeni u prehrambenoj i često i u kozmetičkoj industriji.

Prvi put je metil-salicilat izolovan još davne 1843. godine kao estar metanola i salicilne ili pak i jasnije rečeno sirćetne kiseline, da bi samim biljkama koje ga sintetišu bio jedan vid zaštite od štetnih insekata, te delovao i po principu feromona, kao upozorenje drugim biljnim vrstama koje se nalaze u neposrednoj okolini.

Najveću količinu metil-salicilata, kao svojevrsnog biljnog toksina, a koji se kao prirodna tvar ili komponenta izoluje ili koristi za obradu u farmaciji, produkuju čajne bobice (stručno Gaulteria procumbens), kao i crna breza (stručno Baetula lenta), te iako je on znatno bolji nego sintetički, u industiji lekova je svakako puno jeftinije napraviti sintetizovani ili veštački oblik ovog estra metil -salicilne kiseline.

Princip proizvodnje metil-salicilata u hemijskoj industriji, baziran je na esterifikaciji salicilne kioseline metanolom, te mu je i upotreba vrlo rasprostranjena i najviše se koristi kao – analgetik i rubeficijens u kremovima, mastima i gelovima protiv bolova u mišićima i zglobovima, te je puno efikasniji ako su u pitanju akutne tegobe, dok u hroničnim stanjima može da bude pomoćna terapija uz osnovne grupe sistemskih lekova.

Manje je poznato da metil-salicilat jeste u suštini „ljuti“ sastojak u gumama za žvakanje i u slatko ljutim bombonama i konditorima, te da je on u „pucketavim“ slatkišima pomešan sa šećerom i da on zapravo daje efekat pucketanja, te se koristi da daje aromu određenim proizvodima (i često je u upotrebi u industriji parfema), a služi i kao antiseptik te se upotrebljava u prevenciji nekih vrlo čestih infekcija desni, usne duplje ili zuba (kod stomatitisa, gingivitisa, faringitisa, tonzilitisa).

Važno je naglasiti činjenicu da je metil-salicilat biljni toksin, te ako je opasan za neke biljne štetočine, postavlja se i pitanje njegove bezbednosti u primeni u humanoj medicini, i studije koje su rađene su utvrdile da je toksična i potencijalno letalna doza metil-salicilata posebno za decu oko 150 mg/kg telesne mase.

Generalno se kod dece mlađe od 12 godina ne primenjuju preparati i lekovi na bazi salicilne kiseline (aspirin), zbog opasnosti od nastanka takozvanog Raynaud sindroma, te je činjenica da u jednoj kafenoj kašičici metil-salicilata ima oko 6 gr aktivnog toksičnog sastojka, što odgovara količini od čak dvadeset tableta aspirina od 300 mg.

Iz navedenih razloga, kao i zbog činjenice da je 2007. godine jedna devojčica koja je bila pak i profesionalni sportista i trkačica maratona, od sedamnaest godina, preminula usled prekomerne upotrebe krema protiv bolova koji je sadržao metil-salicilat, ne preporučuje se ovaj vid preparata kod dečijeg uzrasta, niti kao oralni lek niti kao topikalni krem ili mast za ublažavanje bolova, jer se može resorbovati povećano kroz kožu ili dospeti u krv preko oštećenja kože koja su minorna i praktično neprimetna, te su mnogo bolji preparati na bazi pak ili paracetamola ili ibuprofena.

Kako je navedeno, druga aktivna komponenta Bengay krema jeste mentol, koji predstavlja ili biljnu komponentu koja se dobija u formi ulja mente ili kao kukuruzna menta odnosno kao pepermint, te se može naravno sintetisati hemijskim putem kada ima izgled voska, čvrstu konzistenciju na sobnoj temperaturi, i prepoznatljivi intenzivan miris.

Poznato je da mentol, bilo prirodan ili sintetički, ima ulogu antiseptika i anestetika, te se tako i upotrebljava kod lokalnih infekcija grla i usne duplje, koje su pre svega izazvane virusima, gde umanjuje bol i grebuckanje odnosno iritaciju usled suvoće sluznice.

Mentol ima dva važna efekta, najpre efekat hlađenja kada se nanese na kožu, sluznice ili kada se jede ili udahne, te on taj efekat ostvaruje delovanjem preko takozvanih TRPM receptora koji su periferni i koji su receptori za hladnoću na koži i vidljivim sluznicama.

Druga važna uloga mentola, jeste anestetičko i analgetsko dejstvo, koje on ostvaruje delovanjem na opioidne receptore, te blokira i natrijumske kanale i izmenom jonske aktivnosti umanjuje pak i voltažu koja deluje na mišiće putem perifernih neurona.

Principi doziranja Bengay krema, potencijalna neželjena dejstva i kontraindikacije

Kada je u pitanju doziranje Bengay krema, važna je napomena da se on pak ne preporučuje za primenu kod dece do 12 godine, iz razloga koji su u tekstu već i navedeni, dok se kod odraslih i kod dece starije od pomenutog uzrasta krem nanosi po potrebi na bolna mesta, maksimalno 3 ili 4 puta dnevno, i nikada na otvorene rane ili na bilo koji drugi način oštećenu površinu kožne barijere.

Najčešći neželjeni efekti prilikom primene Bengay krema su hipersenzitivne reakcije (u smislu preosetljivosti ili alergije na neki od aktivnih ili pomoćnih sastojaka), kao i lokalno crvenilo, te i ospa ili svrab i pečenje.

Mada je retko u praksi, teoretski se kao neželjeno dejstvo Bengay krema može javiti lokalno i/ili okultno krvarenje kod osoba koje imaju neku povredu na koži, te se prekomerna količina leka unosi u ktvotok i može da dovede do nastanka ili perforacije želudačnog/duodenalnog ulkusa, kod osoba koje su hronični alkoholičari ili kod osoba koja imaju terapiju kortikosteroidima ili lekovima iz grupe NSAIL (nesteroidni antiinflamatorni lekovi), kojima pojačavaju dejstvo pak i međusobnom interakcijom.

Kada treba biti posebno obazriv u primeni leka Bengay?

Prema urađenim studijama o Bengay medicinskom sredstvu, nije preporučljivo da se lek upotrebljava u trudnoći ili dojenačkom periodu, te ni kod dece do 12 godina.

Takođe je potrebno biti oprezan kod postojanja bilo kakvih povreda, rana ili narušene barijerne funkcije epiderma, jer se može resorbovati preterano velika količina leka i izazvati toksične efekte.

Bengay krem se sme koristiti samo na neoštećenoj koži, lokalnim utrljavanjem na bolno mesto, te se ne smeju tretirati sluznice, kao ni oči ili genitalna i analna regija, i obavezno je oprati ruke nakon svake aplikacije medicinskog sredstva na kožu.

Važna je napomena da lek ne bi trebalo aplikovati više od 3 – 4 puta u toku dana, jer može da se poremeti metabolizam resorpcije i da nastanu neželjene sistemske manifestacije u smislu alergije ili preosetljivosti na lek, te mučnina, povraćanje, glavobolja i konfuzna stanja, kada je potrebno potražiti pomoć lekara.

Nakon nanošenja Bengay krema na kožu, ona se ne sme prekrivati nikakvim gazama ili zavojima, te nije preporučljivo izlaganje suncu i toploti uopšteno, kao ni primena leka u stanjima kada je pak povećana lokalna temperatura zglobova (kod inflamatornih oboljenja ili sistremskih bolesti), te ni u stanjima kada je povišena sistemska telesna temperatura.

Kontraindikacije, neželjeni efekti i cena Bengay krema

Smatra se da je primena Bengay krema kontraindikovana u stanju trudnoće, laktacije i u stanjima hepatične i renalne insuficijencije, kao i kod oštećene i iritirane kože i kod dece mlađe od uzrasta ispod dvanaeste godine.

Poseban oprez je potreban kod istovremenog uzimanja kortikosteroida, zatim i grupe NSAIL medikamenata kao i kod upotrebe preparata koji deluju na razređivanje krvi (kakav je varfarin), te tada mogu da nastanu tačkasta krvcarenja po koži, modrice ili krvni podlivi, i treba se svakako obratiti lekaru.

Bengay krema se može kupiti bez lekarskog recepta u bolje snabdevenim apotekama, ali je ipak i najbolje prethodno se posavetovati sa lekarom ili sa farmaceutom, a cena pakovanja krema od 50 mg, iznosi okvirno oko 400-500 dinara.

Krema je zapakovana u tubi i ima izgled homogene bele kremaste supstance, i nakon otvaranja se i mora držati na sobnoj temperaturi i izvan domašaja dece, a rok upotrebe je oko dve godine.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

A Bengay krém alkalmazása 18 év alatti életkorban ellenjavallt.

Nem áll rendelkezésre adat arra vonatkozóan, hogy időskorú betegek esetén az adagolás csökkentésére volna szükség.

Nem áll rendelkezésre adat arra vonatkozóan, hogy vese- illetve májbetegségben szenvedőkben az adagolás csökkentésére volna szükség.

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

Nem alkalmazható a készítmény szájon át szedhető véralvadásgátló gyógyszerekkel együtt (warfarin, acenokumarol) a vérzés veszélye miatt.

Más helyi hatású készítménnyel azonos helyen történő egyidejű alkalmazása tilos.

Fokozott óvatossággal alkalmazható együtt az alábbi gyógyszerekkel:

Konzultáljon orvosával mielőtt elkezdené alkalmazni ezt a gyógyszert! Óvatosság javasolt terhesség illetve a szoptatás ideje alatt. A metil-szalicilát bőrön keresztül feszívódik és átjuthat az anyatejbe.

Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

A készítménynek a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket befolyásoló hatását nem vizsgálták.

A készítmény gyapjúviaszt tartalmaz, amely helyi bőr reakciót okozhat (pl. kontakt dermatitisz).

A Bengay krém felnőttek számára javasolt az ízületek és izmok mérsékelt fájdalmainak és merevségének átmeneti csökkentésére.

A Bengay krém felnőttek számára javasolt az ízületek és izmok mérsékelt fájdalmainak és merevségének átmeneti csökkentésére.

Fizetési információk

1.         Milyen típusú gyógyszer a Bengay krém és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Bengay krém felnőttek számára javasolt az ízületek és izmok mérsékelt fájdalmainak és merevségének átmeneti csökkentésére.

Keresse fel kezelőorvosát, ha tünetei 10 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

2.         Tudnivalók a Bengay krém alkalmazása előtt:

–           ha allergiás  a metil-szalicilátra, a mentolra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.

–           ha bőre irritált vagy a bőrfelületen nyílt seb található,

A Bengay krém alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

A Bengay krém egyik hatóanyaga a metil-szalicilát. A szalicilátok alkalmazása összefüggésben áll a Reye-szindróma kialakulásával (potenciálisan életveszélyes kórkép, mely gyulladást és duzzanatot okoz az agyban, és elfajulást a májban).

Csak külsőlegesen alkalmazható. Szembe, nyálkahártyákra, sérült vagy gyulladt bőrfelületre ne kerüljön!

Ne használja szorító (okkluzív), illetve melegítő kötés alatt, továbbá elektromos melegítő párnával vagy melegvizes palackkal.

Ha bőrirritáció vagy kiütés jelentkezik, hagyja abba a készítmény alkalmazását.

Ha a fájdalom 10 napon belül nem múlik és a krém nem segít annak enyhítésében, forduljon orvoshoz!

A készítmény felszívódását jelentősen fokozhatja a hő és fizikai aktivitás (pl. sporttevékenység).

Napozás kerülendő a fényérzékenység fokozott kockázata miatt.

A krém alkalmazása után mosson kezet, kivéve, ha a kéz a kezelt terület.

A Bengay krém nem alkalmazható 18 év alatti életkorban.

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, valamint alkalmazni tervezett egyéb gyógyszereiről.

Nem alkalmazható a készítmény szájon át szedhető véralvadásgátló gyógyszerekkel együtt (warfarin, acenokumarol) a vérzés veszélye miatt.

Acetil-szalicilsavval (aszpirin) való egyidejű alkalmazása mérgezéshez vezethet.

Más helyi hatású készítménnyel azonos helyen történő egyidejű alkalmazása tilos.

Fokozott óvatossággal alkalmazható együtt az alábbi gyógyszerekkel:

•          helyileg, illetve szájon át szedhető nem-szteroid gyulladáscsökkentőkkel,

•          szulfonilkarbamid típusú vércukorcsökkentő gyógyszerekkel,

•          metotrexáttal (gyulladáscsökkentő hatóanyag, amelyet például reumatoid artritisz kezelésére használnak),

•          digoxinnal (egyes szívbetegségek kezelésére alkalmas),

•          lítiummal (egyes pszichiátriai betegségek kezelésére használják),

•          valproinsavval (epilepszia elleni készítmények),

•          barbiturátokkal (altató, nyugtató gyógyszerek).

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével!

Terhesség és szoptatás alatt a Bengay krém alkalmazása nem javasolt, csak orvosi felügyelet mellett.

A metil-szalicilát bőrön keresztül feszívódik és átjuthat az anyatejbe. Szoptató anya a mell területén ne alkalmazza.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A készítmény nem befolyásolja a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket.

A Bengay krém lanolint (gyapjúviaszt) tartalmaz, amely helyi bőr reakciót okozhat (pl. kontakt dermatitisz).

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa  vagy gyógyszerésze  által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

A krémet a fájdalmas területre kell kenni, majd kíméletesen addig masszírozni, ameddig teljesen fel nem szívódik. Az alkalmazás legfeljebb napi 3 alkalommal ismételhető.

Nem áll rendelkezésre adat arra vonatkozóan, hogy időskorú betegek esetén az adagolás csökkentésére volna szükség.

Nem áll rendelkezésre adat arra vonatkozóan, hogy vese- illetve májbetegségben szenvedőkben az adagolás csökkentésére volna szükség.

A Bengay krémet külsőlegesen, a bőrön kell alkalmazni. Kizárólag az érintett területen alkalmazható. Ne alkalmazza a szükségesnél nagyobb mértékben!

Amennyiben nem orvosi javallatra alkalmazza, a használat időtartama nem haladhatja meg a 10 napot.

Ha az előírtnál több Bengay krémet alkalmazott vagy nem előírás szerint alkalmazta:

Túladagolás tüneteinek (láz, hányinger, hányás, mély és szapora légvétel, szédülés) jelentkezésekor azonnal forduljon orvoshoz!

Helytelen, túlzott mértékű helyi alkalmazás esetén, okkluzív kötés használatával vagy más szalicilát tartalmú gyógyszerekkel történő együttes alkalmazás mérgezéshez vezethet, amely halálos is lehet.

A metil-szalicilát lenyelése súlyos, hirtelen kialakuló szalicilát mérgezéshez vezethet.

Az enyhe-közepes túladagolás tünetei a következők lehetnek: magas láz, szapora és mély légvétel, fülcsengés, levertség, enyhe kiszáradás, hányinger és hányás. Súlyos mérgezés esetén agyvelőbántalom, kóma, alacsony vérnyomás, tüdőödéma, roham, a vér fokozott savassága, véralvadás zavara, agyi ödéma és szívritmuszavar kialakulhat.

Mentol tartalmú termékek nagyobb mennyiségének lenyelése a következő tüneteket váltja ki: émelygés, gyomorfájás, hányás, központi idegrendszeri tünetek, mint például szédülés, támolygás, kipirulás, aluszékonyság, ritka légzésvétel és kóma.

Ha véletlenül lenyelte, azonnal forduljon orvoshoz!

Ne alkalmazzon kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

A forgalomba hozatalt követően jelentett mellékhatások: A gyógyszer alkalmazása során előfordulhat nyálkahártyaduzzanat, lészomj, illetve helyi bőrreakciók az alkalmazás helyén (hólyagok, égő érzés, bőrpír, irritáció, fájdalom, fonákérzés, viszketés és kiütés), égés.

Bőr és a bőr alatti kötőszövet rendellenessége előfordulhat.

Egyes esetekben a mentol okozhat: csalánkiütést, bőrpírt és egyéb bőrreakciókat. Azonban az érzékenység valószínűsége alacsony.

Bőr és a bőr alatti kötőszövet rendellenessége előfordulhat.

A metil-szalicilát helyi alkalmazása helyi irritációt okozhat.

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségek valamelyikén keresztül.

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6.         A csomagolás tartalma és egyéb információk:

–           A készítmény hatóanyagai: 150 mg metil-szalicilát és 100 mg mentol grammonként.

–           Egyéb összetevők: sztearinsav, glicerin-monosztearát, gyapjúviasz (lanolin), szorbitán-trioleát (poliszorbát 85), trolamin, szorbitán-trisztearát, tisztított víz.

Milyen a Bengay krém külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

50 g krém PP kiszúróbetéttel ellátott csavaros kupakkal lezárt lakkozott alumínium tubusban, dobozban.

A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

A csomag kézhezvételekor a csomagautomatás átvétel kivételével minden esetben tud készpénzzel fizetni.

Bármely átvételi módhoz választhatja az online bankkártyás fizetési lehetősé az esetben a rendelés végén a „megrendelés elküldése” gombra kattintás után átnavigálja Önt a rendszer a SimplePay oldalra, ahol bankkártya adatai megadásával létrejön a tranzakció.

Csomagja átvételekor bankkárytával is fizethet az alábbi szállítási módok választásakor:

GLS házhozszállításMOL/Coop/Posta-pontPosta-automataGLS csomagpont: nem minden csomagponton tud a helyszínen kártyával fizetni, tájékozódjon a fizetési lehetőségekről az alábbi linken:

Személyes átvétel esetén az alábbi egészségpénztári kártyákkal tud fizetni gyógyszertárunkban: Allianz, Dimenzió, Generali, Medicina, MKB,OTP, Patika, Prémium, Tempo, Új pillér, Vasutas, nem személyesen veszi át a rendelését, de el szeretné számolni az összeget, úgy kérjük a számlázási névnél az egészségpénztár adatait adja meg. Akkor mi úgy állítjuk ki a számlát, amit Ön utólag be tud nyújtani elszámolásra.